KRISTOFFER PETTERSSON 
Behöver ert företag bilder på personal, produkter eller kanske dokumentera ert arbete?            
Letar er redaktion efter en fotograf som är van vid att arbeta ute på fält och i studio?
Funderar du på att gifta dig och vill föreviga stunden?
 
Jag är fotografen ni ska vända er till för att vi tillsammans ska nå det resultat ni är ute efter.
Vi kan vara utomhus. Jag kan komma till er och rigga en tillfällig studio.
Platsen som talar för er passar mig bäst.
Jag är positionerad i Hudiksvall men jobbar där du vill att jag ska vara. 
 
 
 
Innehar F-skatt
Körkort
BLF 
 
 
 
 
 
 


Aftonbladet - Frank Pr - Restaurangguiden - HudikNytt - Hudiksvalls Golfklubb - Tidningen Kollega - LjusdalsPosten - Tidningen Ljusnan - Expressen 
Kommunalarbetaren Sunfab - Alreklam - LjusdalsNytt - Hudiksvalls Tidning - Scanpix - Söndag - Svd - Söderhamns-Kurriren - SVT - Huddig - Metro
« Fotomässan
tisdag 27 nov 2012 kl 15:16
Fotomässan... ja, vad ska man säga. Samma men ändå helt olika år från år. Stället dit alla fotografer som känner sig aningens klåfingriga åker för att klämma och känna på alla världens olika prylar. Trångt, varmt och fruktansvärt värt att återkomma till varje år.
 
Jag och Markus började resan med att krascha hos Sidde, killen som varvar jakt och juridik om vart annat, i Uppsala. 
Efter en middag i stan blev det ett par öl i lägenheten innan vi slängde skallarna i varsin kudde och lät John Blund kasta grus i ögonen.
 
Väl framme på mässan tog det förmodligen inte mer än 20 minuter innan man kände den sedvanliga tröttheten i fötter och ben. Jag vet inte varför, men något är det med att veta att "nu kommer jag att stå och gå oavbrutet i ett par hundramiljoner timmar", som gör att man blir fruktansvärt trött av bara tanken på att göra det. Nu låter det som att någon släpade oss till mässan under pistolhot och att jag anser att det är djävulens påfund, men så är inte fallet (hade troligtvis inte vågat erkänna det ändå eftersom att den potentiella gisslantagaren förmodligen skulle haft internet och lätt kunnat hitta den här sidan). Även om man vet att det kommer att, i benen, kännas som att man tävlat triathlon i högklackat kommer det ändå lätt att vara värt det. Träffa vänner och kollegor, snacka nörderier, klämma, känna, titta och få en oavbruten inspirationsinjektion.
 
Eftersom att jag redan nu dubblat mängden text på bloggen kommer det nu att följa en kort resumé med många, suddiga bilder och lite, skarp text om en rolig helg.

Pontus och Martin, som jobbat natt, mötte upp på mässan lite senare. Strax efter det mötte Jens och Linnea upp.
När vi väl var igång lockade först och främst föreläsningarna där vi lyssnade på Morten Rygaard som berättade om hur han brukade göra när han plåtade musikkändisar. Han tipsade även om att ta en titt i köket för att hitta inspiration, vilket han sedan visade genom att, på några frivilliga ur publiken, tömma mjöl, fil och sirap. Mycket uppskattat från åskådarplats!
 
Därefter lyssnade vi till den inte allt för okände Joe Mcnally som berättad om sina sjuka upplevelser och hur det fungerade att vara fotograf åt de allra största.
När benen återigen blivit trötta satte vi oss till "bords" för att ta del av tv-kocken Fredrik Erikssons matlagning och bilderna som den svenske fotografen Jakob Fridholm tog.

Efter en lång och intensiv dag packade vi in oss hemma hos Martin och Pontus för att sedan mötas upp med de andra för en bit mat och några flaskor välförtjänt öl.
Efter många om och men hade vi tillslut avslutat kvällens strapatser och tog tunnelbanan hem, samma tunnelbana som hela den övriga befolkningen valt att ta. Efter att vi pumpat madrass och klockan slagit 05:30 kunde även, tidigare nämnda, John Blund vingla hem och sova.
Bilderna på insekter är John Hallméns och absolut värd att kolla på minst fyra-fem gånger om. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Drift och produktion Atellus AB